Blogi

Ei ole mitään, missä luovuus ei olisi avuksi

Luovuus ei kuulu pelkästään mainostoimistoon, vaan sitä voi hyödyntää kaikissa töissä, puhumattakaan arjesta. Luovuus on ongelmanratkaisua, joten kuka tahansa voi keksiä helpompia tapoja toteuttaa eri työvaiheita tai keinoja, joilla voidaan parantaa asiakastyytyväisyyttä, työilmapiiriä, kannattavuutta, myyntiä tai vaikkapa toimiston viihtyvyyttä. Lista on loputon. Väitän, että ei ole olemassa työtehtävää, jossa luovuudesta ei olisi hyötyä.

Tekoäly ja robotit yleistyvät ja tulevat korvaamaan seuraavan 10-20 vuoden aikana 36 prosenttia suomalaisten työpaikoista. Robotit korvaavat rutiinityöt, mutta ne eivät voi täysin korvata luovuutta. Nyt on siis erinomainen aika aloittaa oman luovuuden kehittäminen. 

Kokeile näitä vinkkejä luovuutesi kehittämiseen:

  1. Käännä asiat päälaelleen.
    Esimerkiksi ruokailu: Aloita se jälkiruualla ja konjakilla, lopeta alkuruokaan. Tekstin kirjoittamisessa, kirjoita asiat ensimmäiseksi mieleen tulevassa järjestyksessä ja käännä ne sitten täysin toisin päin. Ajattele ja toteuta joka päivä vähintään yksi asia väärin päin.
  2. Kokeile ajatella jonkun muun aivoilla.
    Miten oma lapsesi voisi ratkaista arkisen ongelman, tai mitä tekisit asiakkaasi saappaissa? Jos toisten pään sisään on vaikea päästä, niin mitäpä jos kysyisit heiltä suoraan?
  3. Tee jotain yllättävää
    Poikkea normaalista kaavasta ja tee jotain täysin spontaania ja sinulle epätyypillistä. Tee itse jotain, minkä normaalisti ostaisit kaupasta – Piirrä  itse synttärikortti, tee perjantai-illan karkit itse, tai mitä tahansa muuta. Ota tavoitteeksi vaikkapa tuottaa hyvä mieli ystävälle, keksi uusi tapa ja toteuta se. 

Luovuus on tekoja!

Anne Ahokas,
Luova johtaja

Lue lisää luovuudesta:
Sano kyllä, olen luova – niin minäkin.
Työnkuvana luovuus

 

Hurry Creative Anne Ahokas
Lue myös nämä blogit

Laadi markkinointisuunnitelma, joka jää käyttöön

Maailma on täynnä kansioiden uumenissa pyöriviä markkinointistrategioita ja -suunnitelmia. Miksi…

Brändisuunnittelu – voiko pelkällä maalaisjärjellä rakentaa menestyvän brändin?

Brändi on tunne, joka muodostuu asiakkaan mieleen palvelun ja tuotteen…

Hyvin suunniteltu messuosasto on toimiva ja erottuva

Messuosastoa suunnitellessa on otettava huomioon yrityksen asiakaskunta ja mietittävä ratkaisut,…